Konu
:
Canfes Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Canfes Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Canfes Böreği Tarifi
Canfes Böreği Tarifi
İç malzemesi:
5-6adet yumurta
Dereotu
Tereyağı
Tuz
Hamuru:
1 çay bardağı süt ya da yoğurt
2 yumurta
3 yemek kaşığı ya da 1 kahve fincanı sirke
Tuz
Aldığı kadar un
Yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Yufkaları açmak için nişaşta
İç malzemesinin hazırlanması:
Kızdırılmış tereyağına yumurtalar kırılır ve karıştırılmadan katılaşması sağlanır
Sonra yumurtalar kaşıkla ufaltılıp içinetuz ve ince kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır
Böreğin hazırlanışı:
Yukarıda berilen malzemelerle yoğrulan hamur 20 pazıya ayrılır
Pazılar nişşata ile baklava yufkası inceliğinde açılır ve yaygılara serilerekbiraztepsermesi yani kuruması sağlanır
10 adet yufka araları sıvıyağla yağlanarak yağlanmış börek tepsisine yerleştirilir
Üzerine iç malzemesi dağıtılarak yayılır
Kalan 10 adet yufka daaraları yağlanarak üzerine yerleştirilip üzeri sıvıyağla yağlanarak fırında pişirilir
Not: Bu börekte iç malzemesi olarakpeynirli ya da kıymalı iç de kullanılabilir
Ancak geleneksel yöntemde yumurta ve dereotlu iç malzemesi kullanılırdı
Bu tarif Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı tarafın dan 2007 yılında çıkan Nimet Berkok Toygar ve Kamil Toygar'ın yayına hazırladığı ve benim yazmış olduğum Çankırı'da kadınların tasarrufa yönelik uygulamaları isimli (93-200 sayfaları içinde)yayınlanmıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul