Konu
:
Portakallı Ve Cevizli Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Ve Cevizli Kek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Ve Cevizli Kek Tarifi
Portakallı ve Cevizli Kek Tarifi
250 gr (16 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
300 gr (2+1/2 su bardağı) kendi kendine kabaran un
1 tatlı kaşığı tuz
230 gr (1 su bardağı) şeker
5 yumurta (hafifçe çırpılmış)
4 çorba kaşığı taneli marmelat
100 gr (1/2 su bardağı) ceviz (iri dövülmüş)
1 çorba kaşığı portakal suyu
1/2 çorba kaşığı limon suyu
Kaplaması:
300 gr beyaz dağ kreması
2 portakalın kabuğu (çok ince soyulup şeritler halinde kesilerek kaynar suda bırakılmış)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız
1 tatlı kaşığı yağla 20 cm'lik derin bir kek kabını yağlayıp bir kenara bırakınız
Başka bir kasede kalan 250 gr (16 çorba kaşığı) yağ ve şekeri tahta kaşıkla hafif ve kabarık olana kadar dövünüz
Yumurtaları birer birer, her biriyle bir kaşık un-tuz karışımıyla birlikte katınız
Büyük, madeni bir kaşıkla kasede kalan un karışımını ekleyiniz
Marmelat, ceviz, portakal suyu ve limon suyunu katınız
(Karışım akabilen bir bulamaç halini almadıysa, biraz daha portakal suyu katmak gerekir
)
Hazırladığınız bu bulamacı kek kabına döküp fırının orta katında 1 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiririniz
Kabı fırından alıp 10 dakika beklettikten sonra, keki tel ızgaraya çıkarıp tamamen soğumaya bırakınız
Düz bir bıçakla beyaz dağ kremasını kekin üstüne ve yanlarına, keki tamamen örtecek biçimde sürünüz
Portakal kabuğu şeritleriyle süsleyip kekinizi servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul