Konu
:
Haşhaşli Babata Keki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşli Babata Keki Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşli Babata Keki Tarifi
HAŞHAŞLI BABATA KEKİ Tarifi
4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1/2 su bardağı tahin
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yemek kaşığı toz haşhaş
Unları, tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları başka bir derin kaba kırın
Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın
Tahin, süt ve sıvıyağı ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin
Unlu karışımı azar azar ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın
Diğer taraftan, dikdörtgen ya da kare bir borcamı ya da büyük bir kek kalıbını 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın
Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın
Keki, 175 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında en az 55-60 dakika pişirin
Çıkarın ve soğuyunca dilimleyip servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul