Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşli Babata Keki Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşli Babata Keki Tarifi



HAŞHAŞLI BABATA KEKİ Tarifi

4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1/2 su bardağı tahin
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yemek kaşığı toz haşhaş

Unları, tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları başka bir derin kaba kırın Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın Tahin, süt ve sıvıyağı ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin
Unlu karışımı azar azar ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın
Diğer taraftan, dikdörtgen ya da kare bir borcamı ya da büyük bir kek kalıbını 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın
Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın Keki, 175 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında en az 55-60 dakika pişirin Çıkarın ve soğuyunca dilimleyip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla