Yalnız Mesajı Göster

Kolay Açma Kol Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Açma Kol Böreği Tarifi



KOLAY AÇMA KOL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

500 gr un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardaOı erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
Kıymalı veya peynirli börek içi malzemesi

Yapılışı:

Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını açınız
Açılan yere 2 yumurta ve kabartma tozui, yoğurt ve tuzu koyarak, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
Nemli bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz
Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp, her parçayı yarım cm kalınlıkta açınız Üstlerini yağlayınız
Kıymalı veya peynirli börek içini koyunuz Bir uçtan başlayarak incecik sigara gibi sarınız
Yağlanmış bir tepsiye ortadan başlayarak daire şeklinde sarınız
Diğer parçaları aynı şeklide hazırlayıp, tepsiye dizmeye devam ediniz
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartıp, sıcak servis yapınız

Not: Bu böreği, kabaklı, patatesli, ıspanaklı börek içleriyle de yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla