10-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Küçük Börek Tarifi
PEYNİRLİ KÜÇÜK BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
250 gr un (10 çorba kaşığı)
2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurtaTuz
Yarım paket kabartma tozu
Kızartmak İçin sıvıyag
un
Yapılışı:
Unun ortasını açıp, içerisine yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozu, tuzu koyup, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
İki parçaya ayırıp, nemli bir bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz
Dinlenen hamurun bir parçasını 2 cm kalınlığında açıp, üzerine peyniri yayınız
İkinci hamuru da aynı kalınlıkta ve büyüklükte açıp, peynirin üzerine kapatınız
Merdaneyle tekrar 2 cm inceliğe getiriniz, hamuru 3-4 cm karelere kesiniz
Kızdırılmış sıcak yağda kızartıp, sıcak servis yapınız
|
|
|
|