Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Açık Pide

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Açık Pide



Patatesli Açık Pide

sahura bendensiniz:))



Malzemeler :
4 su b un
1 su b süt
1 paket yaşmaya
1 çorba k tereyağı
1 tatlı k tuz
1 çorba k kuru reyhan
alabildiği kadar su

İç harcı için:

5 patates
2 soğan
2 biber
tuz, karabiber
pulbiber
maydanoz
yumurta sarısı

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine tuz ilave edinUnun ortasına 1 paket yaş maya ilave edinMayanın üzerine 1 su bardağı süt,tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritinDaha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edinÜzerine kuru reyhan ilave edinHamuru bezelere ayırınBezeleri fırın tepsisine alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın

İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesinSoğanları yemeklik kesinBiberleri kesinTavaya soğanı ve biberleri alıp kavurunÜzerine patatesleri ilave edinÜzerine tuz,karabiber,pulbiber ilave edip karıştırınHamurların üzerine iç harçtan paylaştırınHamurun kenarlarına yumurta sarısı sürünÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla