Konu
:
Patatesli Açık Pide
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Açık Pide
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Açık Pide
Patatesli Açık Pide
sahura bendensiniz:))
Malzemeler :
4 su b
un
1 su b
süt
1 paket yaşmaya
1 çorba k
tereyağı
1 tatlı k
tuz
1 çorba k
kuru reyhan
alabildiği kadar su
İç harcı için:
5 patates
2 soğan
2 biber
tuz, karabiber
pulbiber
maydanoz
yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın
Üzerine tuz ilave edin
Unun ortasına 1 paket yaş maya ilave edin
Mayanın üzerine 1 su bardağı süt,tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritin
Daha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edin
Üzerine kuru reyhan ilave edin
Hamuru bezelere ayırın
Bezeleri fırın tepsisine alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın
İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesin
Soğanları yemeklik kesin
Biberleri kesin
Tavaya soğanı ve biberleri alıp kavurun
Üzerine patatesleri ilave edin
Üzerine tuz,karabiber,pulbiber ilave edip karıştırın
Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırın
Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul