Konu
:
Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ )
Yalnız Mesajı Göster
Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ )
Kandilli Mantı Tarifi ( Tekirdağ )
Malzemeler (6 kişilik)
1/2 kg un
1 adet tavuk
1 su bardağı pirinç
½ kg tavuk ciğeri
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
Tavuk ciğeri küçük parçalar şeklinde doğranır ve tencerede kavrulur
Üzerine pirinç ilave edilir ve bir süre pişirilir
Ateşten indirilen karışımın içine tuz, karabiber ilave edilir ve bir süre bekletilir
Diğer tarafta tavuk közlenir, yıkanır ve parçalanır
Parça etler, küçük küçük doğranmış soğanlar ile ayrı bir kapta kavrulur ve bekletilir
Ayrı bir tencerede un, yumurta ile biraz su ilave edilerek çırpılır
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
Hamur küçük parçalara ayrılıp yufka şeklinde oklava ile açılır ve bunlar mantı şeklinde kare haline getirilir
Her karenin içine tavuk ciğerli karışım katılır ve parça hamurlar kapatılır
Elde edilen hamur tepsiye dizilir ve fırına verilir
Üzeri kızarana kadar pişirilen hamur fırından çıkarılır ve üzerine tavuk ve soğan karışımı serilir
Bu karışımın suyu hamurun içine işleyinceye kadar beklenir ve sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul