Konu
:
Buhar Mantısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Buhar Mantısı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buhar Mantısı Tarifi
Buhar Mantısı Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg
un
Su
Tuz
İç malzeme:
750 gr
koyun
eti
750 gr
soğan
1
havuç
1
patates
1 demet maydanoz
Kara
biber
Kırmızı
biber
Tuz
Yapılışı:
Un, su, tuz ile sert bir hamur yapılır
İç malzeme tavada et, doğranan
soğan
,
patates
,
havuç
pişirilir
İnce bir şekilde kıyılan maydanoz, baharatlar ve tuz ilave edilir
Malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Hamur dört parçaya ayrılır
İnce bir şekilde açılır
Tabak büyüklüğünde parçalar kesilir, iç harçtan konulur
Kenarları üst üstegelecek şekilde kapatılır ve büzdürülür
Sonra buhar tenceresine alınarak suyun buharında pişirilir
Sarımsaklı
yoğurt
la servisi yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul