Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Sarma Börek

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Sarma Börek



Ramazan ayında lezzetli bir tarif

GEREKLİ MALZEMELER

3 adet yufka

75 gr tereyağı (eritilmiş)

1 su bardağından 1 parmak eksik süt

1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılır)

Pastırma ve kaşar peyniri

YAPILIŞI

Pastırma küçük küçük doğranır, kaşar peyniri rendelenir, karıştırılarak iç harç hazırlanır Sosu için; Süt, yumurta akı ve eritilmiş tereyağı blendırla çırpılır
Yufkalardan biri tezgaha yayılır, üzerine sostan sürülür, üzerine 2 yufka yayılır, onun da üzerine sos sürülür 12 üçgen olacak şekilde kesilir İç harç koyulur, kenarları kapatılıp, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır
Kalan 1 yufkanın yarısına sos sürülür, diğer yarısı üzerine kapatılır, tekrar sos sürülür 6 üçgen olacak şekilde kesilir, iç harç konulur, sarılır Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilir 180-200 derecede pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla