10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Sarma Börek
Ramazan ayında lezzetli bir tarif  
GEREKLİ MALZEMELER
3 adet yufka
75 gr tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
Pastırma ve kaşar peyniri
YAPILIŞI
Pastırma küçük küçük doğranır, kaşar peyniri rendelenir, karıştırılarak iç harç hazırlanır Sosu için; Süt, yumurta akı ve eritilmiş tereyağı blendırla çırpılır
Yufkalardan biri tezgaha yayılır, üzerine sostan sürülür, üzerine 2 yufka yayılır, onun da üzerine sos sürülür 12 üçgen olacak şekilde kesilir İç harç koyulur, kenarları kapatılıp, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır
Kalan 1 yufkanın yarısına sos sürülür, diğer yarısı üzerine kapatılır, tekrar sos sürülür 6 üçgen olacak şekilde kesilir, iç harç konulur, sarılır Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilir 180-200 derecede pişirilir
|
|
|