Konu
:
Zerfet Tarifi ( Siirt )
Yalnız Mesajı Göster
Zerfet Tarifi ( Siirt )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zerfet Tarifi ( Siirt )
Zerfet Tarifi ( Siirt )
Malzemeler:
Un
Yağ
Maya
Şeker
Sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
Un leğenlerde yoğrulduktan sonra açılarak yuvarlak bir şekil verilir, şekil verildikten sonra, altına büyük taş yerleştirilmiş ve üzerine daha önceden ateş yakılarak hamuru pişirecek derecede ısıtılmış locına konur
Bunun üstüne sac konur ve sacın üzerine de tekrar ateş yakılır ve pişirmeye bırakılır
Iyice piştikten sonra sacın altından çıkarılan bafkonun, üst kapağı açılır
Içi iyice eşilir ve ayranla sıvanır
Daha sonra içinden çıkarılan ekmek parçaları ufalanarak tekrar içine doldurulur
Etrafına ayran, üzerine de kızartılmış tereyağ dökülür
Ve yemeye hazır hale gelir
Önceleri elle (baş parmak, işaret parmağı ve orta parmakla) yenirken şimdi kaşıkla yenmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul