Yalnız Mesajı Göster

Zerfet Tarifi ( Siirt )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zerfet Tarifi ( Siirt )



Zerfet Tarifi ( Siirt )

Malzemeler:
Un
Yağ
Maya
Şeker
Sarmısaklı yoğurt

Yapılışı:
Un leğenlerde yoğrulduktan sonra açılarak yuvarlak bir şekil verilir, şekil verildikten sonra, altına büyük taş yerleştirilmiş ve üzerine daha önceden ateş yakılarak hamuru pişirecek derecede ısıtılmış locına konurBunun üstüne sac konur ve sacın üzerine de tekrar ateş yakılır ve pişirmeye bırakılır Iyice piştikten sonra sacın altından çıkarılan bafkonun, üst kapağı açılır Içi iyice eşilir ve ayranla sıvanır Daha sonra içinden çıkarılan ekmek parçaları ufalanarak tekrar içine doldurulur Etrafına ayran, üzerine de kızartılmış tereyağ dökülür Ve yemeye hazır hale gelir Önceleri elle (baş parmak, işaret parmağı ve orta parmakla) yenirken şimdi kaşıkla yenmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla