Konu
:
Hatçana Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hatçana Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatçana Böreği Tarifi
Hatçana Böreği Tarifi
MALZEME LİSTESİ
Hamur için;
4 su bardağı un
Yaklaşık 1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı un
İç harcı için;
500 gr orta yağlı beyaz peynir
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kızartmak için;
2 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın
Azar azar su ilave edip yoğurmaya başlayın
Kulak memesi kıvamında ve çok hafif elinize yapışan bir hamur elde etmelisiniz
Hamuru toparlayıp oda sıcaklığında bir saat dinlendirin
İç malzemesi için; soğanları çok ince yemeklik doğrayıp derin bir kabın içine aktarın
Üzerine rendelenmiş peynir, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar-bezeler koparıp hafif unlu tezgahta açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın
Açtığınız yufkanın dört bir ucunu hamurun ortasında toplayıp, kare bir şekil verin
Kare yufkayı dörde bölün
Her bir parçanın üzerine peynirli içten koyup üçgen şeklinde yada zarf şeklinde kare kapatın
Kenarlarını parmakla bastırıp yapıştırın
Geniş bir tavaya yağı koyup, kızdırın
Börekleri önlü arkalı kızartıp, üzerine kağıt peçete serilmiş bir servis tabağına çıkarın
Sıcak ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul