Konu
:
Çin Böreği (Lahanalı)
Yalnız Mesajı Göster
Çin Böreği (Lahanalı)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Böreği (Lahanalı)
Çin Böreği (Lahanalı)
Malzemeler:
250 gr
kıyma
2
pırasa
2 lahana yaprağı
2-3 rendelenmiş
havuç
1 çay kaşığı köri
4 yufka
Tuz
Kara
biber
Kızartmak için yağ
Yapılışı:
Kıyma hafif kavrulur
Pırasa ve lahana incecik kıyılır,
havuç
rendelenip eklenir ve kendi suyu ile pişirilir
Piştikten sonra biraz tuz, bir çay kaşığı köri konup karıştırılır
2 yufka sıvıyağ ve su karışımı ile yağlanır, üstüne diğer 2 yufka serilir
Yufkalar önce ikiye sonra her parça 8'e bölünür
Parçaların arasında hazırlanan malzeme konulup sigara böreği gibi sarılır
Bu hazırlıkların bir gün önceden yapılması, böreklerin bir gün dinlendikten sonra pişirilmesi gerekir
Çırpılmış
yumurta
ya batırılarak, dövülmüş ekmek içine bulanarak tepside pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul