Konu
:
Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Delioğlan Sarığı (Börek) Tarifi
Delioğlan Sarığı (börek) Tarifi
Malzemeler
4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
Ilık Su, Tuz
1 Çay Kaşığı Nişasta
8 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Beyaz Peynir
Yemegin Yapilisi
Unu derin bir kaba eleyin
Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın
10 dakika yoğurun
Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin
Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemine koyun
16 adet beze koparın
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın
Tereyağını eritin
Fırça ile hamura sürün
4?er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun
Her grubu tepsi büyüklüğünde açın
Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun
Rulo biçiminde sarın
Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın
Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın
Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin
Not: Delioğlan Sarığı, bayramlarda Safranbolu?da konuklara ikram edilir
Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir, üzerine şerbet gezdirebilirsiniz
Bu şekilde hazırlanan biçimde de ?Delioğlan Sarığı Tatlısı? denir
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul