Konu
:
Safranlı Erişte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Erişte Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Erişte Tarifi
Safranlı Erişte Tarifi
1 tatlı kaşığı safran
1 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
Aalabildiği kadar un
Safran 1 çay bardağı suda yarım saat bekletilir
Yoğurma kabına yumurtalar, suyuyla birlikte safran ve tuz konur, parmak uçlarıyla karıştırılır
Sonra irmik ve sert bir kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra iki parçaya ayrılır
Her parça oklavayla bıçık sırtı kalınlığında açılır
Hamurların nemi gitmesi için yarım saat dinlendirilir
Sonra iki parmak eninde çubuklar kesilir
Çubuklar da yarım santım kalınlığında kesilir
Havadar gölge bir yere serilir
Ara sıra karıştırılır
Tamamen kuruyunca bez torbaya doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul