Konu
:
Hıtap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hıtap Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hıtap Tarifi
Hıtap Tarifi
Malzemeler
5 bardak un (yarı yarıya tam buğday unu da olabilir
)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar su
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Unu yoğurma kabına alın, üzerine kabartma tozunu ve tuzunu ilave edin
Karışımı havuz yapın, yumurtayı içine kırın
Yine havuzun içine suyu da ilave ederek yoğurun
Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yarım saat dinlendirin
Cevizden büyük bezeler alarak merdane
yardımıyla
tatlı tabağı büyüklüğünde hamurlar açın
Kızgın yağda önlü arkalı kızartın
Yağını iyice süzdürerek servis tabağına alın ve mutlaka sıcak servis yapın
Not:
1
Çok çabuk kızardığı için çok kısa sürede çevirmeniz gerekir
2
İçine tulum peyniri veya beyaz peynir koyup sararak da servise sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul