Konu
:
Sevgiliye Özel Menü
Yalnız Mesajı Göster
Sevgiliye Özel Menü
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sevgiliye Özel Menü
AŞK DOLU KALPLER
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt o 4 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudraşeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı marmelat
Üzerine serpmek için:
Pudraşeker
Yapılışı:
Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt, pudraşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp karıştırın
Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlayın
Yağlı karışıma ekleyip yoğurun
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın
Kalp şeklindeki bisküvi kalıbıyla kesin
Hamurların yarısını daha küçük bir kalp şeklindeki kalıpla kesip içlerini çıkarın
Bütün haldeki hamurların üzerine içlerini çıkardığınız hamurları yerleştirin
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Fırından alıp soğutun
Bisküvilerin ortasındaki boşluklara marmelada paylaştırın
Üzerlerine pudraşeker serpiştirip servis yapın
SEVGİ TOPLARI
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
2 yumurta o 250 gr margarin
3 su bardağı un o 1 su bardağı pudraşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistancevizi
Üzerine serpmek için:
1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
Margarini oda ısısında yumuşatın
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın
Sarılara margarin ve pudraşeker ekleyip mikserle krem haline gelene kadar çırpın
Un, kabartma tozu ve hindistancevizi ilave edip yoğurun
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın
Hamurların bir yüzünü sırasıyla yumurta akı ve hindistancevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Servis yapın
AFRODİZYAK KURABİYE
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 yumurta o 125 gr margarin
3 kahve fincanı yoğurt
4 su bardağı un o 3 kahve fincanı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kuru üzüm
3 çorba kaşığı iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı antepfıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Margarini oda ısısında yumuşatın
Yumurtayı hamur yoğurma kabına kırın
Margarin, yoğurt ve şeker ekleyip krem gibi olana kadar mikserle çırpın
Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun
Kuru üzüm, fındık kuşüzümü, çam fıstığı, antepfıstığı ve tarçın ekleyip bir süre daha yoğurun
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Servis yapın
VİYANA KAHVESİ
4 kişilik
Gerekli malzeme:
4 su bardağı sütlü kahve
80 gr rendelenmiş sütlü çikolata
2 su bardağı çırpılmış kremşanti
1 çorba kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Sütlü kahve ve rendelenmiş çikolatayı fincanlara paylaştırıp karıştırın
Kremşantiyi krema sıkma torbasına doldurup kahvelerin üzerine sıkın
Üzerlerine damla çikolata serpiştirip servis yapın
KALPTEN KALBE
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
6 kişilik
Gerekli malzeme:
1 hazır sade kek
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
45 gr margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker
1 parça dövülmüş damla sakızı
250 gr çilek
Yapılışı:
Margarini tencereye alıp eritin
Unu ekleyip kavurun
Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın
Muhallebi koyulaşmaya başladığında vanilya, şeker ve damla sakızını ekleyin
Tencereyi ocaktan alıp karıştırarak ılıtın
Kekin alt parçasının üzerine muhallebinin yarısını yayın
Kekin diğer parçasını üzerine kapatın
Kalan muhallebiyi pastanın üzerine ve kenarlarına spatulayla sürün
Çilekleri bol suyla yıkayıp kurulayın ve dilimleyin
Pastanın üzerine dizin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul