Yalnız Mesajı Göster

İp Uçları-Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İp Uçları-Püf Noktaları




£rk£kL£r içiN

- Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz

- Asla sade pilav yapmayın Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz

- İlle de soğanlı bir yemek yapacaksanız, asla soğana dokunmayın Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin Aynı işi görür

- Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın Kızgın yağa attığınızda çok kötü atlıyorlar

- Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir Sakın yemeyin

- Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer Mümkün olduğunca çiğ tüketin

- Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz

- Tencere kapağı en mükemmel tabaktır

- Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır

- Spagetti paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun Paketin üst tarafı yırtılacaktır Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız, bu size çok maço bir hava verir

Alıntı Yaparak Cevapla