Yalnız Mesajı Göster

Fener Balığı Buğulama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fener Balığı Buğulama Tarifi



Fener Balığı Buğulama

MALZEMELER
1 kg fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yaprağı

HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin
ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirinBir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatınOrta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın
Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla