10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Şekeri Tarifi (Bursa)
500 gr kestane
Biraz vanilya
350 gr tozşeker
Kestanelerin dış kabuklarını soyunuz
Yıkayıp bir tencereye koyup, üzerine bolca soğuk su koyup, ateşte iç kabuklar soyuluncaya kadar tutunuz
Ateşten alıp, iç kabukları da parçalamadan soyunuz
Şekeri bir tencereye koyup, üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup, hiç karıştırmadan şekerin erimesini bekleyiniz
Şekeri eriyince kestaneleri içine atıp, çok hafif ateşte hiç kaynamadan 2-3 saat pişiriniz
Bu sürenin sonunda ateşten alıp, bir gün bekletiniz
Ertesi gün tekrar ateşe koyup, yine çok hafif ateşte 2-3 saat pişiriniz, (Ta ki şurubu kestaneler eminceye kadar )
Pişen ve şurubu çeken kestaneleri ateşten alıp, vanilyasını koyup, soğutunuz
Soğuyunca kalaylı kâğıtlara sarıp, servis yapınız
|
|
|