Yalnız Mesajı Göster

Kestane Şekeri Tarifi (Bursa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Şekeri Tarifi (Bursa)



500 gr kestane

Biraz vanilya

350 gr tozşeker

Kestanelerin dış kabuklarını soyunuz

Yıkayıp bir tencereye koyup, üzerine bolca soğuk su koyup, ateşte iç kabuklar soyuluncaya kadar tutunuz

Ateşten alıp, iç kabukları da parçalamadan soyunuz

Şekeri bir tencereye koyup, üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup, hiç karıştırmadan şekerin erimesini bekleyiniz

Şekeri eriyince kestaneleri içine atıp, çok hafif ateşte hiç kaynamadan 2-3 saat pişiriniz

Bu sürenin sonunda ateşten alıp, bir gün bekletiniz

Ertesi gün tekrar ateşe koyup, yine çok hafif ateşte 2-3 saat pişiriniz, (Ta ki şurubu kestaneler eminceye kadar)

Pişen ve şurubu çeken kestaneleri ateşten alıp, vanilyasını koyup, soğutunuz

Soğuyunca kalaylı kâğıtlara sarıp, servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla