Yalnız Mesajı Göster

Lufer İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lufer İzgara Tarifi



Lufer Izgara

MALZEMELER
Çorba kasigi ayçiçek yag
izgara telini yaglamak için
4 Adet orta boy lüfer
temizlenip, yikandiktan sonra kurulanmis
30 gr un 4 çorba kasigi
Yarim çay kasigi tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Önce izgarayi yakinIzgara telini yaklasik 1 çorba kasigi ayçiçek yagi ile
yaglayin
Baliklarin iyi pismesi isteniyorsa, baliklarin her iki taraflarina da biçakla
birer çentik atinEger az pismis isteniyorsa bu islemi yapmayinUnu ve
tuzu birlikte eleyip, biberi karistirinLimon suyundan 2 çorba kasigi
kadarini bir kenara ayirip, kalanini baliklarin üzerine serpinBaliklari una
bulayip, fazla ununu silkeleyin1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyagi
olacak sekilde bir sos hazirlayinBaliklari sicak izgaraya yerlestirinBaliklar
piserken, temiz bir firçayla arasira hazirlamis oldugunuz bu sostan
üzerlerine sürünYaklasik 5 dakika sonra baliklari altüst ederek diger
yanlarini da 5 dakika pisirinBaliklari önceden isitilmis tabaklara alinKalan
limon suyu ve zeytinyagi karisimina kiyilmis maydanozu ilave edinIzgara
lüferleri, zeytinyagi limon sosu ile birlikte, sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla