Konu
:
Makarnaların Hazırlanması Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Makarnaların Hazırlanması Yapımı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarnaların Hazırlanması Yapımı
MAKARNALARIN HAZIRLANMASI
Makarnalar glüteni fazla, ekstra ekstra buğday unundan hazırlanmış hamurdan çeşitli şekillerde kesilerek yapılan besin çeşitleridir
Hamurlar makinaların yardımıyla çubuk, şerit, kurdele, papyon, yüksük v
s
şekillerde kesilerek çeşitli makarnalar elde edilir
Makarna hamurları iki şekilde hazırlanır
1 İnce irmikle,
2 Unla
İrmikli makarnalar daha iyi kalitedir
İrmikli makarnalar suya daha da yanıklı ve lezzetli olurlar
Eskiden beri evlerde hazırlanan erişte de iyi bir makarna çeşididir
Erişte yapılacak una azıcık irmikte katılacak olursa iyi kalite bir erişte elde edilmiş olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul