Yalnız Mesajı Göster

Makarnaların Hazırlanması Yapımı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnaların Hazırlanması Yapımı



MAKARNALARIN HAZIRLANMASI

Makarnalar glüteni fazla, ekstra ekstra buğday unundan hazırlanmış hamurdan çeşitli şekillerde kesilerek yapılan besin çeşitleridir
Hamurlar makinaların yardımıyla çubuk, şerit, kurdele, papyon, yüksük vs şekillerde kesilerek çeşitli makarnalar elde edilir
Makarna hamurları iki şekilde hazırlanır
1 İnce irmikle,
2 Unla
İrmikli makarnalar daha iyi kalitedir İrmikli makarnalar suya daha da yanıklı ve lezzetli olurlar
Eskiden beri evlerde hazırlanan erişte de iyi bir makarna çeşididir
Erişte yapılacak una azıcık irmikte katılacak olursa iyi kalite bir erişte elde edilmiş olur

Alıntı Yaparak Cevapla