Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Sultan Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Sultan Böreği Tarifi



3 parça tavuk butu

1 adet kuru soğan

6 adet yufka

1/2 paket (125 gram) Teremyağ

1 tatlı kasığı köri

1 tatlı kasığı kekik

2 çorba kasığı soya sosu

2 çorba kasığı sirke

Tuz

Üzeri için:

1/2 kilo yoğurt

3-4 diş sarımsak

2 çorba kasığı Teremyağ

1 çorba kasığı pul kırmızıbiber

Tavuk etlerini 4'e bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini 2 parmak çıkacak kadar su ile haşlayalım

Tavuklar iyice pişince suyunu süzüp, ayıralım

Etleri kemiklerinden ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalayalım

Tavaya 1/2 paket Teremyağ yağı koyup, eritelim

Didiklediğimiz tavukları erimiş yağda 3-4 dakika kavurup, baharatlarını ilave edelim

Yufkaları 6 eşit parçaya bölelim ve kavurduğumuz tavuk içinden yeterli miktarda koyup 2 parmak genişliğinde (sigara böreği gibi) saralım

Yağladığımız fırın tepsisine dizelim

Tavuklardan arta kalan yağı (eğer kalmamışsa erimiş Teremyağ) böreklerin üzerine sürüp, 180°C'li fırında pişirelim

Ayırdığımız tavuk suyunu kaynar vaziyette bekletelim

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp; pul kırmızıbiberi Teremyağ yağında yakalım

Börek fırından çıkar çıkmaz üzerine yeterli miktarda kaynar tavuk suyu gezdirip, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de pul kırmızıbiberli yağ koyup, sıcak sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla