Konu
:
Tavuklu Sultan Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Sultan Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Sultan Böreği Tarifi
3 parça tavuk butu
1 adet kuru soğan
6 adet yufka
1/2 paket (125 gram) Teremyağ
1 tatlı kasığı köri
1 tatlı kasığı kekik
2 çorba kasığı soya sosu
2 çorba kasığı sirke
Tuz
Üzeri için:
1/2 kilo yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kasığı Teremyağ
1 çorba kasığı pul kırmızıbiber
Tavuk etlerini 4'e bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini 2 parmak çıkacak kadar su ile haşlayalım
Tavuklar iyice pişince suyunu süzüp, ayıralım
Etleri kemiklerinden ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalayalım
Tavaya 1/2 paket Teremyağ yağı koyup, eritelim
Didiklediğimiz tavukları erimiş yağda 3-4 dakika kavurup, baharatlarını ilave edelim
Yufkaları 6 eşit parçaya bölelim ve kavurduğumuz tavuk içinden yeterli miktarda koyup 2 parmak genişliğinde (sigara böreği gibi) saralım
Yağladığımız fırın tepsisine dizelim
Tavuklardan arta kalan yağı (eğer kalmamışsa erimiş Teremyağ) böreklerin üzerine sürüp, 180°C'li fırında pişirelim
Ayırdığımız tavuk suyunu kaynar vaziyette bekletelim
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp; pul kırmızıbiberi Teremyağ yağında yakalım
Börek fırından çıkar çıkmaz üzerine yeterli miktarda kaynar tavuk suyu gezdirip, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de pul kırmızıbiberli yağ koyup, sıcak sıcak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul