10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tulum Böreği Tarifi
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz, 180 gram Teremyağ (hamuru yağlamak için)
300 gram tulum peyniri
125 gram ceviz
1 demet dereotu
1 adet yumurta sarısı
Kızartmak için; sıvıyağ
Yoğurdu, suyu, sıvıyağı ve tuzu derince bir kapta iyice karıştırıp, alabildiği kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlendirip, dikdörtgen şeklinde açalım
Erimiş Teremyağ yağı ile iyice yağlayıp, önce iki uzun kenarını üst üste gelecek şekilde katlayıp, tekrar yağlayalım, boyundan da 3'e katlayıp, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim
Tulum peynirini ufaladıktan sonra, içine 1 yumurta, ince kıyım dereotu, 125 gram kıyılmış ceviz ilave edip, iyice karıştıralım
Dinlenen hamuru tekrar dikdörtgen şeklinde açıp, ortadan ikiye bölelim
Yarısına hazırladığımız iç malzemesinden 3'er parmak ara ile yeterince yerleştirelim
Diğer hamur parçasını da üzerine kapatıp, dikdörtgen şeklinde keselim
Önceden ısıtılmış bol sıvıyağda tersli, yüzlü kızartıp, temiz bir kağıt peçete üzerine çıkartarak fazla yağını emdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|