Yalnız Mesajı Göster

Tulum Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tulum Böreği Tarifi



2 su bardağı un

4 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

Tuz, 180 gram Teremyağ (hamuru yağlamak için)

300 gram tulum peyniri

125 gram ceviz

1 demet dereotu

1 adet yumurta sarısı

Kızartmak için; sıvıyağ

Yoğurdu, suyu, sıvıyağı ve tuzu derince bir kapta iyice karıştırıp, alabildiği kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım

Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlendirip, dikdörtgen şeklinde açalım

Erimiş Teremyağ yağı ile iyice yağlayıp, önce iki uzun kenarını üst üste gelecek şekilde katlayıp, tekrar yağlayalım, boyundan da 3'e katlayıp, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim

Tulum peynirini ufaladıktan sonra, içine 1 yumurta, ince kıyım dereotu, 125 gram kıyılmış ceviz ilave edip, iyice karıştıralım

Dinlenen hamuru tekrar dikdörtgen şeklinde açıp, ortadan ikiye bölelim

Yarısına hazırladığımız iç malzemesinden 3'er parmak ara ile yeterince yerleştirelim

Diğer hamur parçasını da üzerine kapatıp, dikdörtgen şeklinde keselim

Önceden ısıtılmış bol sıvıyağda tersli, yüzlü kızartıp, temiz bir kağıt peçete üzerine çıkartarak fazla yağını emdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla