Konu
:
Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)
Yalnız Mesajı Göster
Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)
Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)
60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
450 gr şekersiz kestane püresi
1 çay kaşığı vanilya esansı
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1/4 su bardağı vişne suyu
375 gr (1+1/2 su bardağı) krema (iyice karlanmış)
Orta boy bir tencerede, yağı orta ateşte kızdırınız
Kestane püresi, vanilya esansı, şeker ve vişne suyunu katıp, pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp, içindekileri bir süzgece aktarınız
Tahta kaşığın tersiyle bastırarak karışımı orta boy bir kaseye süzünüz
Kremayı ekleyip karıştırınız
Tatlıyı bir servis kasesine boşaltıp buzdolabına kaldırınız
2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, soğutulmuş kaselere koyup servis ediniz
Not: Bu çok lezzetli kremamsı tatlı, istenirse hafif gevrek ve sade bisküviyle ya da üstüne dövülmüş kuru yemiş serpilerek servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul