Yalnız Mesajı Göster

Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)



Uludağ Usulü Kestane Ezmesi Tarifi (Bursa)

60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

450 gr şekersiz kestane püresi

1 çay kaşığı vanilya esansı

60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker

1/4 su bardağı vişne suyu

375 gr (1+1/2 su bardağı) krema (iyice karlanmış)

Orta boy bir tencerede, yağı orta ateşte kızdırınız Kestane püresi, vanilya esansı, şeker ve vişne suyunu katıp, pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp, içindekileri bir süzgece aktarınız Tahta kaşığın tersiyle bastırarak karışımı orta boy bir kaseye süzünüz Kremayı ekleyip karıştırınız

Tatlıyı bir servis kasesine boşaltıp buzdolabına kaldırınız 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, soğutulmuş kaselere koyup servis ediniz

Not: Bu çok lezzetli kremamsı tatlı, istenirse hafif gevrek ve sade bisküviyle ya da üstüne dövülmüş kuru yemiş serpilerek servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla