Yalnız Mesajı Göster

Sazan Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sazan Haşlaması Tarifi



Sazan Haşlaması Tarifi

2 kiloluk sazan balığı (pulları ve içi temizlenmiş, takoz dilimlenmiş)

12 su bardağı su

1 büyük pırasanın beyaz kısmı (doğranmış)

1 havuç (kabuğu kazınıp doğranmış)

1 demet dereotu

1 çorba kaşığı tuz

Büyük bir tencerede suyu kaynatıp pırasa, havuç, dereotu ve tuzu koyunuz Ateşi kısıp 10 dakika yavaş yavaş pişiriniz

Dilimlenmiş sazanları azar azar, suyun kaynamasını durdurmayacak biçimde atarak, tencerenin kapağını kapatınız Ateşi kısıp sazanları 5-6 dakika pişiriniz

Delikli kepçe yada mutfak maşasıyla balıkları çıkarıp, bir servis tabağına koyarak servis ediniz

Not: Sazanları soğuk servis edecekseniz haşlama suyunda soğumaya bırakıp sonra çıkararak buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla