Konu
:
Sazan Haşlaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sazan Haşlaması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sazan Haşlaması Tarifi
Sazan Haşlaması Tarifi
2 kiloluk sazan balığı (pulları ve içi temizlenmiş, takoz dilimlenmiş)
12 su bardağı su
1 büyük pırasanın beyaz kısmı (doğranmış)
1 havuç (kabuğu kazınıp doğranmış)
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı tuz
Büyük bir tencerede suyu kaynatıp pırasa, havuç, dereotu ve tuzu koyunuz
Ateşi kısıp 10 dakika yavaş yavaş pişiriniz
Dilimlenmiş sazanları azar azar, suyun kaynamasını durdurmayacak biçimde atarak, tencerenin kapağını kapatınız
Ateşi kısıp sazanları 5-6 dakika pişiriniz
Delikli kepçe yada mutfak maşasıyla balıkları çıkarıp, bir servis tabağına koyarak servis ediniz
Not: Sazanları soğuk servis edecekseniz haşlama suyunda soğumaya bırakıp sonra çıkararak buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul