Konu
:
Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!
Yalnız Mesajı Göster
Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!
Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır
Hakiki baklavanın bazı püf noktaları bulunur
Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur
Açılan yufkalar da karşısı görülecek kadar ince olmalıdır
Hamuru ince açmaya çalışırken dağılmaması için yeterince yumurta kullanılmalıdır
Hamur içerisinde kullanılan unun sarı, sert buğday hamuru olması gerekmektedir
Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir
Limon suyu hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır
Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır
Tereyağı kullanmak istemiyorsanız süt oranı yüksek katı margarinler kullanılmalıdır
Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır
Bu sayede şerbetin şekerlenmesi önlenecektir
İşte evde basit baklava tarifi!
Malzemeler
2 adet baklava yufkası
2 ActiFry kaşığı dövülmüş ceviz
1 ActiFry kaşığı dövülmüş fındık
1 ActiFry kaşığı esmer şeker
4 ActiFry kaşığı su
1 ActiFry kaşığı tereyağı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul