Yalnız Mesajı Göster

Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklavanın Yapımının Püf Noktaları!



Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır Hakiki baklavanın bazı püf noktaları bulunur

Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur Açılan yufkalar da karşısı görülecek kadar ince olmalıdır Hamuru ince açmaya çalışırken dağılmaması için yeterince yumurta kullanılmalıdır Hamur içerisinde kullanılan unun sarı, sert buğday hamuru olması gerekmektedir

Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir Limon suyu hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır

Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır Tereyağı kullanmak istemiyorsanız süt oranı yüksek katı margarinler kullanılmalıdır

Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır Bu sayede şerbetin şekerlenmesi önlenecektir

İşte evde basit baklava tarifi!

Malzemeler

2 adet baklava yufkası

2 ActiFry kaşığı dövülmüş ceviz

1 ActiFry kaşığı dövülmüş fındık

1 ActiFry kaşığı esmer şeker

4 ActiFry kaşığı su

1 ActiFry kaşığı tereyağı

Alıntı Yaparak Cevapla