Yalnız Mesajı Göster

Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri




Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği !!


Tür : Sebze Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER

? 1 kilo bakla

? 1 baş soğan

? 1 demet dereotu

? 1 çorba kaşığı un

? 1 çorba kaşığı toz şeker

? 1 adet limon

? Yarım su bardağı ayçiçek yağı

? Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün

Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin

Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin

Afiyet Olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla