Konu
:
Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği !!
Tür :
Sebze Yemekleri
Mutfak :
Türk mutfağı
MALZEMELER
? 1 kilo bakla
? 1 baş soğan
? 1 demet dereotu
? 1 çorba kaşığı un
? 1 çorba kaşığı toz şeker
? 1 adet limon
? Yarım su bardağı ayçiçek yağı
? Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın
Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün
Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin
Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin
Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin
Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin
Afiyet Olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul