Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon )



Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon )

Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy patates
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
2 su bardağı su
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

Soğanları ayıklayıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patatesi ise iri zar biçiminde doğrayın Önce soğan ve havucu yağla birlikte çelik tencereye koyun 3 kaşık suyla öldürün Akşamdan ıslatılan fasulyeleri, patates ve sarımsakları tencereye ilave edin 2 bardak su ilave edip kısık ateşte pişirin Pişmeye yakın tuzunu ekleyin Tenceresinde soğutup servis tabağına boşaltın Üzerini kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla