Yalnız Mesajı Göster

Tutmaç Adana Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tutmaç Adana Tarifi



TUTMAÇ (ADANA)

MALZEMESİ:
300 gr haşlanmış mercimek,
8 bardak et suyu,
3 bardak un,
2 bardak yoğurt,
su,
pul biber,
nane,
katıyağ,
tuz

Unu suyla yoğurup mantı hamuru kalınlığında açın ve karelere bölün Mercimeği hamurların ortalasına koyup bohça biçiminde yapıştırın ve güneşte kurumaya bırakın Kuruyunca et suyunda haşlayıp, ağır ağır ve karıştırarak yoğurdu ilave edin Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın ve ateşten alın Üzerine tereyağında kızdırılmış biber ve kuru naneyi gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla