Konu
:
Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Çekirdekli Ekmek Tarifi
Kahvaltılarınızda, akşam yemeklerinizde evde yapılmış ay çekirdekli ekmek olsun ister misiniz? O halde sizi çekirdekli ekmek tarifimizi okumaya davet ediyoruz
Malzemeler:
? 1 paket kuru maya
? 1,5 su bardağı ılık su
? 1 tatlı kaşığı toz şeker
? 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
? 1 tatlı kaşığı tuz
? 1 çay bardağı ay çekirdeği içi
? Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
? Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın
? Yoğurma kabına sıvıyağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın
? Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
? Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin
? Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın
? Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın
? Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin
? Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
? Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın
? Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul