Yalnız Mesajı Göster

Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri




Çekirdekli Ekmek Tarifi


Kahvaltılarınızda, akşam yemeklerinizde evde yapılmış ay çekirdekli ekmek olsun ister misiniz? O halde sizi çekirdekli ekmek tarifimizi okumaya davet ediyoruz

Malzemeler:

? 1 paket kuru maya

? 1,5 su bardağı ılık su

? 1 tatlı kaşığı toz şeker

? 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

? 1 tatlı kaşığı tuz

? 1 çay bardağı ay çekirdeği içi

? Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

? Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın

? Yoğurma kabına sıvıyağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın

? Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun

? Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin

? Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın

? Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın

? Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin

? Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin

? Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın

? Dilimleyerek servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla