Konu
:
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Gerekli Malzemeler:
İç harcı için:
? 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
? 2 adet orta boy patlıcan
? Fesleğen yada kekik
? Tuz
? Karabiber
? 1 adet soğan
? 1 adet havuç (haşlanmış)
? 2 adet orta boy kabak
? 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Krep için:
? 2 yumurta
? 1 su bardağı süt
? Yarım su bardağı un
Beşamel Sos için:
? 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
? 2 çorba kaşığı un
? 2 su bardağı süt
? 1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
? Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun
? Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin
? 2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın
? Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin
(dikkat yanmasınlar)
? Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
? Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın
? Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyun
Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup daha önceden ısıttığınız fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin
? Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul