Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Gerekli Malzemeler:

İç harcı için:

? 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)

? 2 adet orta boy patlıcan

? Fesleğen yada kekik

? Tuz

? Karabiber

? 1 adet soğan

? 1 adet havuç (haşlanmış)

? 2 adet orta boy kabak

? 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Krep için:

? 2 yumurta

? 1 su bardağı süt

? Yarım su bardağı un

Beşamel Sos için:

? 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

? 2 çorba kaşığı un

? 2 su bardağı süt

? 1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı:

? Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun

? Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin

? 2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın

? Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin(dikkat yanmasınlar)

? Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin

? Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın

? Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyunÜzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup daha önceden ısıttığınız fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin

? Sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla