Konu
:
Sofyalı Krep Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sofyalı Krep Sarması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sofyalı Krep Sarması Tarifi
Sofyalı Krep Sarması Tarifi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
200 gr az yağlı dana kıyma
2-3 adet yeşil sivribiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Krep için;
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcını hazırlamak için; soğanları soyup ince ince doğrayın
Sıvıyağı tencerede kızdırın
Kıymayı sıvıyağın üzerine ekleyip suyunu bırakıp çekinceye kadar, 5 dakika pişirdikten sonra soğanı ilave edip karıştırarak 5 dakika daha kavurun
Tuz ve karabiberi serpip bir kenarda bekletin
Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına aktarıp elinizle iyice karıştırın
Unu da azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin
Hamuru eşit büyüklükte 5 parçaya, bezeye ayırın
Bezelerden birinin üzerine un serpiştirip oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde açın
Yufkanın bir yarısına hazırladığınız kıymalı harçtan aralıklı olarak birer tatlı kaşığı kadar koyun
Yufkanın boş tarafını üzerlerine kapatın
Yani yufkayı D şekline getirin
Yufkadan bir hamur ruleti ya da çay tabağı yardımıyla parçalar kesip kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırın
Bu şekilde hazırladığınız yuvarlak küçük börekleri hafifçe unlanmış tepside biriktirin
Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın
Börekleri kızgın yağda, tavayı hafif hafif sallayarak iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar kızartın
Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alıp servis tabağına yerleştirin ve servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul