Yalnız Mesajı Göster

Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate S ) Hint Mutfagi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate S ) Hint Mutfagi



Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domates)

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

8 Litre sut
8-9 corba kasigi limon suyu
4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)
1/2 litre cig krema
2 corba kasigi ghi
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi toz zerdecal
1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber
1 tatli kasigi tuz

Yapilisi:

Kaynar sütün icine limon suyu konur Sut kesilince atesten alinip 10 dak bekletilir Sonra bir tulbentten suzulur
5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir
10 dak suzulmasi icin bekletilir
Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur
Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir
Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir
1 dak daha pisirilir Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir
Karabiber serpilip karistirilir Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir

*Puri ile lezzet ve besin degeri artar

*Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir
Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir

*Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek

Alıntı Yaparak Cevapla