Yalnız Mesajı Göster

Puri Hint Mutfagi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puri Hint Mutfagi



Puri

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

250 grbugday unu
1 corba kasigi ghi
1 cimdik tuz
kizartmak icin ayrica ghi

Yapilisi:

Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir
Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur
Nemli bir beze sarilarak 30 dak bekletilirHamur 4 er cm capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir
Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir
Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir
Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir

Alıntı Yaparak Cevapla