Yalnız Mesajı Göster

Karamelalı Krema Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelalı Krema Tarifi



Karamelalı Krema Tarifi

350 gr (2 su bardağı) toz şeker

250 gr (1 su bardağı) krema

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Şekeri, orta boy bir tencereye koyup kremayı ekleyiniz Tencereyi çok ağır ateşe oturtup tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, şekeri eritiniz Şeker tamamen eriyince ateşin altını biraz açıp tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 2 dakika pişiriniz

Tencerenin kapağını açıp, karışımı karıştırmadan, alınan bir damla, soğuk suya damlatıldığında yumuşak top gibi olana kadar pişiriniz

Karışıma yağı ekleyip eriyene kadar karıştırınız

Tencereyi ateşten indirip, içine vanilya esansını katarak tahta kaşıkla koyu ve kremamsı olana kadar dövünüz (Süslemeyi, sürülmesi zorlaşacak kadar koyu olursa, biraz krema katarak inceltiniz) Süslemeyi ılık olarak keklere sürerek, sertleşip soğuduktan sonra servis ediniz

Not: Karemelalı kremaya daha süslü bir görünüş vermek için, üstüne dövülmüş badem, fındık yada ceviz serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla