Konu
:
Çağlalı Levrek Buğulama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çağlalı Levrek Buğulama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çağlalı Levrek Buğulama Tarifi
1 adet fileto levrek
1 su bardağı çağla
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı safran
2 su bardağı balık suyu
2-3 dal taze kişniş
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2-3 dal taze soğan ve sarımsak
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
Tuz
Safran
Çağlanın çekirdekleri çıkartılır 5 dakika kaynar suda haşlanır süzülür
Balıklar zeytinyağında hafifçe arkalı önlü kızartılıp fırın kabına alınır
Aynı tavada soğan ve sarımsak sotelenir içine maydanoz, dereotu, kişniş konur karıştırılır
Bir su bardağı balık suyu ilave edilir bir taşım kaynatılır
Balıkların üzerine gezdirilir, diğer bir kapta yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve kalan balık suyu, tuz konur ve karıştırılır
Balıkların üzerine konur 180 derece fırında 15 dakika pişirilir fırından çıkınca tereyağ kızdırılıp içine safran konur yemeğin üzerine gezdirilip sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul