Konu
:
İspanaklı Somonlu Terin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Somonlu Terin Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Somonlu Terin Tarifi
200 GR ISPANAK
200 GR SOMON BALIĞI FİLETOSU (DERİSİ SOYULMUŞ)
1 SU BARDAĞI KREMA
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
3 YAPRAK JELATİN
1 SU BARDAĞI KREMA (SOS İÇİN)
2 KÜÇÜK YEŞİL LİMON
TUZ
BİBER
Ispanakları yıkayın
Köklerini ve saplarını atın
Yapraklarını ince ince kıyın
Sonra bunları hafif ateşle biraz zeytinyağında öldürün
Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin
Kremayı el mikserinde iyice çırpıp "şanti" haline getirin
(Krem şanti kremanın çırpılması sonucu kabartılarak elde edilir
) Bu şantiden 2 kaşık alın ve bir tencerede çok hafif ateşle ısıtın
Buna önceden soğuk suya yatırılmış ve sıkılarak suyu çıkarılmış jelatin yapraklarını katın
Bu sıvıyı, ıspanak-somon püresine katın
Sonra da geri kalan şantiyi püreye ekleyin ve tuzunu biberini ayarlayın
Kenarları çok yüksek olmayan bir kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayın ve püreyi dökün
Üzerini yine alüminyumla örtün
2-3 saat buzdolabında bekletin
Servis sırasında terininizi kek gibi dilim dilim kesin
Her dilime biraz krema ve limon dilimi koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul