Konu
:
Dondurma Yapımının İncelikleri
Yalnız Mesajı Göster
Dondurma Yapımının İncelikleri
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurma Yapımının İncelikleri
Dondurma Yapımının İnceLikLeri
Dondurmaların lezzetli olması için en az 4-5 defa karıştırılmaları lâzımdır
Birkaç saat arayla buzdolabının buzluğunda beklemekte olan kabın etrafında donmaya başlayan dondurma bir kaşıkla sıyrılmalı ve iyice döve döve kabın içinde yumuşatılmalıdır
Bir dondurma ne kadar iyi dövülür ve kabartılırsa o kadar iyi olur ve yenirken ağıza buz tanecikleri gelmez
Süt ilâvesiyle yapılan her çeşit dondurmada salep miktarı çok mühimdir
Bir tatlı kaşığından fazla kullanmamak lâzımdır
Aksi halde yenirken misafirlerinizin ağzına gıcır gıcır salepler gelir
nefis dondurmanızın tadını kaçırır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul