Yalnız Mesajı Göster

Dondurma Yapımının İncelikleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurma Yapımının İncelikleri



Dondurma Yapımının İnceLikLeri

Dondurmaların lezzetli olması için en az 4-5 defa karıştırılmaları lâzımdır Birkaç saat arayla buzdolabının buzluğunda beklemekte olan kabın etrafında donmaya başlayan dondurma bir kaşıkla sıyrılmalı ve iyice döve döve kabın içinde yumuşatılmalıdır Bir dondurma ne kadar iyi dövülür ve kabartılırsa o kadar iyi olur ve yenirken ağıza buz tanecikleri gelmez
Süt ilâvesiyle yapılan her çeşit dondurmada salep miktarı çok mühimdir Bir tatlı kaşığından fazla kullanmamak lâzımdır Aksi halde yenirken misafirlerinizin ağzına gıcır gıcır salepler gelir nefis dondurmanızın tadını kaçırır

Alıntı Yaparak Cevapla