Konu
:
Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi
Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi
1 veya 1
5 kg levrek balığı filetosu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Kabak püre için;
4-5 adet orta boy yeşil kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
5 adet etimek
½ demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
½ su bardağı sıvıyağ
Balıkların kemik ve kılçıklarını balıkçınıza temizletin
Böylece fileto çıkarılan balıkları iki parmak eninde ve 10-15 cm boyunda dilimletin
Bu şekilde hazırlattığınız balıkları evde soğuk suyla yıkayıp süzdürün
Tuz ve karabiberi serpip süzgeçte bırakın
Bu arada kabak püresi için kabakların kabuklarını hiç soymadan ortadan ikiye bölün
Ufak bir tencereye koyup üzerine tam çıkacak kadar su ekleyin
Bir çay kaşığı tuzu katın
Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra iyice haşlanan kabakları ocaktan alıp süzün
Hemen buzlu suya aktarıp 5 dakika bekletip tekrar süzün
Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çay kaşığıyla ayırarak çıkarın
Sonrada bir çatalla ezerek püre haline getirin
Orta boy bir tencereye zeytinyağı ve unu koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Bir tahta kaşık yada tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak un hafifçe sararıncaya dek en fazla 2 dakika kavurun
Hemen üzerine sütü azar azar ekleyip yine karıştırın
Sos kaynamaya başlayınca rende peyniri ve püre halindeki kabakları ekleyin
Tuz ve karabiberi serpiştirip birkaç kez karıştırıp ocaktan alın
Öte yandan balıkları kızartmak için etimekleri mutfak robotunda bulgur tanesi kadar oluncaya dek çekip, inceltin
Bir tabağa boşaltıp içine çok incecik kıyılmış sarımsaklarla maydanozları katıp, karıştırın
Bir başka kabın içine yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpın
Geniş bir tavada ise sıvıyağı aktarıp kızdırın
Süzgeçte bekleyen balıkları önce yumurtaya batırıp sonrada etimekli karışıma iyice bulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın
Mutfak kağıdı serilmiş tabakta kızaran balıkların fazla yağını çektirin
Bir servis tabağına kabak püresini serin
Üzerine kızaran balıkları dizip, sıcak olarak servise sunun
Balıkların altına zeytinyağı ve limonla tatlandırdığınız avakado püresini de yerleştirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul