Konu
:
Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]
10-28-2012
#
23
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]
Fındıklı baklava
MALZEMELER (15-20 kişilik)
* Aldığı kadar (baklavalık) un
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 fiske tuz
* 1 kase nişasta
* 1 paket margarin
* 350 gram fındık Şerbet için:
* 5 su bardağı tozşeker
* 4 su bardağı su
* 1/4 limon suyu
Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ekleyin
Soğuması için bekletin
Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, sütü, sıvıyağı ve tuzu ekleyip, yoğurarak özlü bir hamur elde edin
Hamurdan 30 beze yapıp, üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin
10 bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde ayrı ayrı açın
Yufkaların aralarına bolca nişasta serperek 15 yufkayı üst üste serin ve yufkaları birlikte mümkün olduğunca ince bir şekilde açın
Diğer bezelere de aynı işlemi yapın
Tepsiyi margarinle yağlayıp, yufkaları üst üste serin
Üzerine iri dövülmüş fındık serperek diğer 15 yufkayı yerleştirin
Margarini eritip hafifçe renk değiştirene dek kızdırıp, yufkaların üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin
Baklava soğuduğunda şerbeti üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul