Konu
:
Palıza Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Palıza Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palıza Tarifi
1 su bardağı nışe (nişasta)
6 su bardağı su
Şerbet Malzemeleri:
1 litre su
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Toz şeker (damak tadınıza göre)
Parçalanmış buz (servis için)
Derin bir tencerenin içine altı su bardağı su ve bir su bardağı nışeyi koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
Pişirdiğiniz palızayı ıslatılmış bir tepsiye boşaltıp ılınmasını bekleyin
Palıza ılınınca kurumaması için üzerini bir kapak veya temiz bir nemli bezle kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın
Şerbetinin Hazırlanışı: Bir sürahi içine gıda boyası, su ve toz şekeri ekleyip şeker iyice eriyene kadar karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın
Palızanın Servise Hazırlanışı: Palızadan yiye bileceğiniz kadar bir miktar kesip mink küpler halinde servis tabağına doğrayıp üzerine istediğiniz kadar parçalanmış buz ve şerbet ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul