Konu
:
Khalva (Ceviz Kremasi) Rus
Yalnız Mesajı Göster
Khalva (Ceviz Kremasi) Rus
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Khalva (Ceviz Kremasi) Rus
Khalva (cevİz Kremasi)
Malzemeler:
Süt 3 bardak
Şeker 3,5 çorba kaşığı
Mısır unu 3 silme çorba kaşığı
Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr
Ceviz 175 gr
Tarçın Yarım çay kaşığı
Yapilisi:
Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın
Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın
Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos)
Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın
Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun
Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün
Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin
Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul