Yalnız Mesajı Göster

Khalva (Ceviz Kremasi) Rus

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Khalva (Ceviz Kremasi) Rus



Khalva (cevİz Kremasi)

Malzemeler:

Süt 3 bardak
Şeker 3,5 çorba kaşığı
Mısır unu 3 silme çorba kaşığı
Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr
Ceviz 175 gr
Tarçın Yarım çay kaşığı

Yapilisi:

Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos)
Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın
Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun
Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla