Yalnız Mesajı Göster

Reçel Yapımının Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Yapımının Püf Noktaları



Reçel Yapımının Püf Noktaları

Reçel, meyve ve sebzelerin şekerli ve limonlu su içinde pişerek saklanmasıdır Reçele konan şeker, meyvenin tatlılık durumuna göre eklenir
Çok tatlı meyvelerin 1 kilosuna 1 kilo şeker Az tatlı meyvenin 1 kilosuna 15 kilo şeker Ekşi meyvenin 1 kilosuna 2 kg şeker olarak hesaplanır
Yumuşak meyvelerin reçeli iki şekilde yapılır

- Kıvamlı şurup hazırlanıp, meyveler (vişne, çilek, ahududu) içine atılır İneceğine yakın içine limon suyu eklenip, bir taşım kaynatılır

- Yumuşak meyveler bir kap içinde üzerine tozşeker eklenerek, bir gece bekletilir Ertesi gün hiç su konmadan kendi suyuyla pişirilir Reçeli ateşten indirmeye yakın limon suyu eklenip, bir taşım kaynatılır

Sert meyveler önce, biraz su içinde pişirilir Orta yumuşaklığa gelince şeker eklenip, kaynatılır (elma, ayva) Portakal ve turunç gibi meyveler ise haşlanıp, yumuşadıktan sonra kıvamlı şurup içine atılarak, kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla