10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Yapımının Püf Noktaları
Reçel Yapımının Püf Noktaları
Reçel, meyve ve sebzelerin şekerli ve limonlu su içinde pişerek saklanmasıdır Reçele konan şeker, meyvenin tatlılık durumuna göre eklenir
Çok tatlı meyvelerin 1 kilosuna 1 kilo şeker Az tatlı meyvenin 1 kilosuna 1 5 kilo şeker Ekşi meyvenin 1 kilosuna 2 kg şeker olarak hesaplanır
Yumuşak meyvelerin reçeli iki şekilde yapılır
- Kıvamlı şurup hazırlanıp, meyveler (vişne, çilek, ahududu) içine atılır İneceğine yakın içine limon suyu eklenip, bir taşım kaynatılır
- Yumuşak meyveler bir kap içinde üzerine tozşeker eklenerek, bir gece bekletilir Ertesi gün hiç su konmadan kendi suyuyla pişirilir Reçeli ateşten indirmeye yakın limon suyu eklenip, bir taşım kaynatılır
Sert meyveler önce, biraz su içinde pişirilir Orta yumuşaklığa gelince şeker eklenip, kaynatılır (elma, ayva) Portakal ve turunç gibi meyveler ise haşlanıp, yumuşadıktan sonra kıvamlı şurup içine atılarak, kaynatılır
|
|
|