Yalnız Mesajı Göster

Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı



Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

? 1/2 kg orta boy kınalı barbun

? 3 orta boy domates

? 1 orta boy soğan

? 2-3 defne yaprağı

Maydanoz

? 1 yemek kaşığı tereyağı

? tuz, nane, karabiber

Hazırlanışı

Domatesleri rendeliyoruz

Soğanı ufak ufak parçalıyoruz

Tereyağını tavada eritip, önce soğanı kısa bir müddet sonrada domatesleri ilave ediyoruz

Domates suyunu biraz çekince tavayı ateşten alıp barbunlarımızı daire biçiminde sosun üzerine diziyoruz

Baharatları,tuzu ekleyip orta ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz

(Pişirme sırasında sosu balıkların üzerinde gezdirin ve üzerine çok minik tereyağ parçaları koyun) Eğer gerekirse bir miktar su katabiliriz

Piştikten sonra üzerinde bir miktar ince kıyılmıs maydonoz gezdirerek servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla