Konu
:
Sakarca Mücveri
Yalnız Mesajı Göster
Sakarca Mücveri
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakarca Mücveri
Malzemeler:
1/2 kg
sakarca
4 adet yumurta
1 çay bardağı mısır unu (un da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
Taze soğangiller ailesinden olan bu sebzemizi taze soğan ayıklar gibi ayıklıyoruz
Bol suyla iyice yıkayıp süzdürmeye bırakıyoruz
Süzülen sakarcaları,üzerini üç dört parmak geçecek kaynamış suyunu içine ilave edip,orta açık ısıda sakarcalar yumuşayana kadar haşlayıp süzdürüyoruz
Malzemelerin tümünü çukur bir kapta iyice karıştırıp süzülen sakarcaları bütün halde (doğramadan) karışıma ilave edip karıştırıyoruz
Kızartma yağını tavada kızdırıp,üzerine çorba kaşığı ile orta incelikte mücverlerimizi döküyoruz
Mücverlerimizi arkalı önlü kızartıyoruz
Kızaran mücverleri 2-3 kat kağıt havlu üzerine alıp yağını çektiriyoruz
Sıcak yada soğuk her iki şekildede servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul