Konu
:
Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)
Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)
Yarım kg taze
bakla
Yarım kg yağsız
dana
kuşbaşı
1 adet kuru
soğan
2 su bardağı
yoğurt
1 adet
yumurta
10 adet taze
sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tuz
Et bir tencereye aktarılır, üzerine 3 su bardağı su ve ince kıyılmış
soğan
eklenir
Et yumuşayana kadar haşlanır
Üzerine ayıklanmış taze
bakla
ve tuz eklenir
İri doğranmış
sarımsak
lar da katılır
Baklanın rengi değişene kadar pişirilir
Diğer tarafta
yoğurt
ve
yumurta
iyice çırpılır, kaynayan etli
bakla
nın suyundan eklenerek ılıştırılır
Yemeğin üzerine dökülür
En son tereyağı eritilir safranla karıştırılır
Üzerine gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul