Yalnız Mesajı Göster

Soğan Çorbası Tarifi ( Fransız Mutfağı )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Çorbası Tarifi ( Fransız Mutfağı )



Soğan Çorbası Tarifi ( Fransız Mutfağı )

Malzemeler :
1 kg kuru beyaz soğan
60 gr tereyağı
1,5 lt et suyu
2 çay kaşığı toz şeker
1 adet küçük ekmek
30 gr tereyağı
90 gr peynir

Yapılışı :
Önce soğanları doğrayın Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin
Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun Bu malzemeleri 20-25 dakika
kısık ateşte pişirin

Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın

Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin 10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin

Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın Tereyağını eritin Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın

Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla