Konu
:
Soğan Çorbası Tarifi ( Fransız Mutfağı )
Yalnız Mesajı Göster
Soğan Çorbası Tarifi ( Fransız Mutfağı )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğan Çorbası Tarifi ( Fransız Mutfağı )
Soğan Çorbası Tarifi ( Fransız Mutfağı )
Malzemeler :
1 kg
kuru beyaz soğan
60 gr
tereyağı
1,5 lt
et suyu
2 çay kaşığı toz şeker
1 adet küçük ekmek
30 gr
tereyağı
90 gr
peynir
Yapılışı :
Önce soğanları doğrayın
Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin
Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun
Bu malzemeleri 20-25 dakika
kısık ateşte pişirin
Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın
Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin
10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır
Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin
Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın
Tereyağını eritin
Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın
Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun
Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin
Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul