Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Ganaj Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Ganaj Tarifi



2 yaprak Iglo milföy hamuru

Carte dOr Limon, Karadut

Ganaj Malzemeleri:

80 gr bitter çikolata

50 gr krema

2 adet milföy yaprağını oda ısısına gelince geniş bir bardakla yuvarlak şekilde kesiyoruz Yuvarlak milföylerin üstünü çatalla delerek kabarmasını engelliyoruz

Milföyleri pişirme kağıdı serili tepsiye alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz

Bu arada ganaj için kremayı ufak bir tencereye alıp kısık ateşte kenarları kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtıyoruz Parçaladığımız çikolataları ekleyip arada karıştırarak erimelerini sağlıyoruz Çikolata tamamen eriyince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz

Milföyler soğuyunca alt taban için bir milföy yaprağı koyuyoruz Buzluktan dondurmamızı alıp bardakla kesiyoruz ve hemen milföyün üstüne yerleştirip diğer milföyü de üstüne kapatıp erimemesi için buzlukta beş dakika bekletiyoruz

Ayrı bir tabağa hemen pastamızı alıp ganajı üstünden boşaltıp donması için tekrar buzluğa alıyoruz Servis tabağını da buzlukta beklettikten sonra dondurmalı ganajı hemen servis tabağına alıp, tabağı taze nane ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla