Konu
:
Dondurmalı Ganaj Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Ganaj Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Ganaj Tarifi
2 yaprak Iglo milföy hamuru
Carte dOr Limon, Karadut
Ganaj Malzemeleri:
80 gr
bitter çikolata
50 gr
krema
2 adet milföy yaprağını oda ısısına gelince geniş bir bardakla yuvarlak şekilde kesiyoruz
Yuvarlak milföylerin üstünü çatalla delerek kabarmasını engelliyoruz
Milföyleri pişirme kağıdı serili tepsiye alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Bu arada ganaj için kremayı ufak bir tencereye alıp kısık ateşte kenarları kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtıyoruz
Parçaladığımız çikolataları ekleyip arada karıştırarak erimelerini sağlıyoruz
Çikolata tamamen eriyince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Milföyler soğuyunca alt taban için bir milföy yaprağı koyuyoruz
Buzluktan dondurmamızı alıp bardakla kesiyoruz ve hemen milföyün üstüne yerleştirip diğer milföyü de üstüne kapatıp erimemesi için buzlukta beş dakika bekletiyoruz
Ayrı bir tabağa hemen pastamızı alıp ganajı üstünden boşaltıp donması için tekrar buzluğa alıyoruz
Servis tabağını da buzlukta beklettikten sonra dondurmalı ganajı hemen servis tabağına alıp, tabağı taze nane ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul