Konu
:
Konserve Yaparken Ve Tüketirken Dikkat!
Yalnız Mesajı Göster
Konserve Yaparken Ve Tüketirken Dikkat!
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konserve Yaparken Ve Tüketirken Dikkat!
Konserve yaparken ve tüketirken dikkat!
Uygun sürede ve sıcaklıkta pişirilmeden kapatılan, evde hazırlanmış konserveler konusunda uyarıda bulunan Sağlık Bakanlığı, ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlıkları engellemek için şu önerilerde bulunuyor:
- Asitliği düşük fasulye, bezelye gibi besinleri konservelerken mutlaka basınçlı tencere kullanın
- Meyveleri ve domates gibi asidi yüksek besinleri ortalama 20 dakika kaynatın
- Isıya dayanıklı cam kavanozlar e paslanmamış kapaklar kullanın
Kullanmadan önce kavanozları ve kapakları 15-20 dakika kaynatarak sterilize edin
- Evde yapılan konserveleri tüketmeden önce mutlak kontrol edin
Kavanoz kapağının şişmemesine, sızıntı yapmamasına, kapak açılırken fışkırmamasına, meyve ve sebzelerin kendine has koku ve renkte olmasına dikkat edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul