Konu
:
Buğdaylı İspanak Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı İspanak Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı İspanak Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Buğdaylı Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Buğdaylı Ispanak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
? 1 su bardağı aşurelik buğday
? 300 gram ıspanak
? 1 adet kalçalı tavuk budu
? 2 adet taze sarımsak
? 1 adet kırmızıbiber
? 3 yemek kaşığı zeytinyağı
? 1 çay kaşığı beyaz biber
? 1 çay kaşığı tuz
? 1 dal ince kıyılmış taze biberiye
? ½ çay kaşığı muskat rendesi
TERBİYESİ İÇİN
? 1 yumurta sarısı
? 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
? 1 yemek kaşığı un
? Yarım limon suyu
? 2 çorba kaşığı soğuk su
ÜZERİ İÇİN
? 1 çorba kaşığı tereyağı
? 1 çay kaşığı pul biber
? 1 çay kaşığı domates salçası
Yapılışı:
? Aşurelik buğdayı yumuşaması için 1 gece önce 3 su bardağı su ile ıslatın
Ertesi gün süzüp iyice yıkayın ve orta büyüklükte bir tencereye alıp üzerini bir karış geçecek kadar su koyun
Orta ısılı ateşte arada bir karıştırarak yumuşayana kadar pişirip süzün, ancak suyunu dökmeyin
? Tavuk budunu 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın
Haşlanan tavuğu suyun içinden alarak iri parçalar halinde didikleyin
? Ispanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayın
Tencereye zeytinyağı, küp doğranmış kırmızıbiber ve halka doğranmış taze sarımsakları alıp biraz kavurun
Didiklenmiş tavuk ve ıspanakları da koyarak biraz soteleyin
4 su bardağı tavuksuyu, 1 su bardağı haşlanmış buğday suyu ve buğdayı ekleyip çorbayı orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın
? Terbiye için geniş bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, un ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu iyice çırpın
Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alarak terbiyeye ekleyin
Karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin
Kaynayınca baharatlarını da ekleyip altını kapatın
Çorbanın kesilmemesi için altını kapattıktan sonra en son tuzunu ilave edin
? Tereyağını sos tenceresine koyup eritin
Kırmızıbiber ve salçayı ekleyip kısık ateşte biraz kavurun
Kâselere konan çorbanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar koyup bekletmeden servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul